Grillspyd med baconsurret ørret og reker

Disse grillspydene med baconsurret ørret og reker passer perfekt til både hverdag og helg. Server dem med en smakfull brødsalat ved siden av

Ingredienser

Dette trenger du

  • 500 g ørretfilet
  • 1 pk bacon
  • 250 g reker med skall
  • grillpinner av tre, legges i vann i 10 min
  • salt, pepper og olivenolje

Brødsalat

  • 2 skiver loff, eller annet lyst brød
  • olivenolje
  • 2 røde paprika
  • 1 pakke cherrytomater
  • 1 dl grønne oliven
  • 1 potte basilikum

Vinaigrette

  • 1 fedd hvitløk
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss flytende honning

Slik gjør du

  1. Salte og pepre ørreten, deretter del den opp i ca. 3 biter per porsjon.
  2. Snurr litt bacon rundt hver fiskebit. Tre deretter de baconsurrede ørretbitene og reker med skallet på grillpinnene – begynn og avslutt med reker.
  3. Bryt brødet i biter og vend det litt i olivenolje. Stek på grillen eller i ovnen til de er gylne og sprø.
  4. Grill samtidig de røde paprikaene til de blir skikkelig svarte, sånn at det blir enklere å fjerne skallet. Legg de deretter i en plastpose eller dekk med aluminiumsfolie i et par minutter, dampen gjør at det blir enklere å fjerne skallet.
  5. Pill og skrap deretter av skallet og fjern kjernehusene. Grill også tomatene, gjerne mens de fortsatt er på kvisten.
  6. La de ligge kun i noen få minutter til skallet blir litt svidd og de er møre inni. Visp sammen vinaigretten.
  7. Skrell paprikaene og del de opp i båter. Legg de lagvis i en form sammen med tomater og ristet brød. Hell over vinaigretten og topp med basilikumblader. Grill til slutt fiskespydene et par minutter på hver side.