Ovnsbakt brokkoli med fiskepudding

Fiskepudding med ovnsbakt brokkoli er en enkel og skikkelig god middag.

Ingredienser

Fiskepudding med ovnsbakt brokkolisalat

  • 1 pk Fiskepudding
  • 2 stk Brokkoli
  • Ca. 5 ss Olivenolje
  • 0,5 ts Flaksalt
  • 1 stk Rød chili
  • 1 neve Frisk persille
  • 3 ss Gresskarkjerner

Hurtigsyltet rødløk

  • 1 stk Rødløk
  • 0,5 dl Eplesidereddik
  • 1 dl Sukker
  • 1,5 dl Vann

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skjær brokkolihodene i små buketter. Skrell stilkene og skjær dem i skiver. Legg alle bitene på et stekebrett, hell over 3 ss olje og vend dem godt inn før du sprer dem utover hele brettet. Strø over salt og bak dem til brokkolien har fått en fin og gyllen stekeskorpe, ca. 25 minutter.
  3. For å lage den syltede rødløken skreller og skjærer du løken i båter på langs. Kok opp eddik, sukker og vann i en liten kjele. Rør om til sukkeret har løst seg opp. Fjern laken fra varmen, legg i løken og avkjøl. Legger du løken i en tett beholder eller glass har den holdbarhet på opptil to uker.
  4. Grovhakk chili og persille og legg til side. Rist gresskarkjernene gylne i en tørr stekepanne over middels varme. Legg dem til side og hell litt olje i pannen.
  5. Stek fiskepuddingen i skiver til den har fått litt farge og er gjennomvarm.
  6. Vend sammen brokkoli, syltet rødløk, chili, persille og gresskarkjerner og server sammen med fiskepuddingen.