Ovnsbakt fiskeform

Lag middag med alt i en form.

Ingredienser

Ovnsbakt fiskeform

  • 600 g Fisk (gjerne både torsk og laks naturell)
  • 800 g Mandelpoteter
  • 2 ss Smør
  • 0,5 dl Melk
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 2 dl Frosne erter (evt. blomkål, gulrøtter eller brokkoli)
  • 4 ss Creme fraiche
  • 1 neve Frisk persille

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skrell potetene, skjær dem i grove terninger og kok dem i lettsaltet vann til de er møre. Hell av vannet, tilsett smør og mos dem med en potetstamper. Tilsett melken gradvis til mosen har fått en jevn og myk konsistens. Smak til med en klype salt og pepper.
  3. Skjær fisken i grove terninger og la dem trekke i ca. 5 minutter i lettsaltet vann. Det siste minuttet tilsetter du ertene. Hell av vannet, vend forsiktig inn crème fraîche, finhakket persille og en klype salt og pepper.
  4. Fordel fiskeblandingen utover en ildfast form og topp med potetmosen.
  5. Bak formen i ovnen i ca. 10 minutter, eller til toppen har fått en fin og gyllen farge. Bruk gjerne grillvarmen helt til slutt.