-
Skjær skrei i serveringsstykker og dryss over salt. La dem ligge i 7 minutter. Skyll av saltet og tørk skreistykkene lett med tørkepapir. Stek skreistykkene i olje i ca. 3 minutter. Ha i skivet hvitløk og smør, og snu stykkene. Stek dem ferdig mens du øser hvitløkssmøret over, ca. 2 minutter.
-
Kok hvitvin inn til en tredel og pisk eggeplomme sammen i en bolle. Sett bollen i vannbad og pisk inn den varme vinen. Når det begynner å tykne og ligne på majones pisker du inn vann.
Pisk inn smør, litt om gangen. Smak sausen til med salt, pepper og sitronsaft.
-
Kok erter møre i vann sammen med hakket hvitløk. Hell av kokevannet og mos med en stavmikser eller foodprosessor. Rør inn smør og olje, og smak til med salt og pepper.
-
Skjær bacon i terninger og stek i tørr stekepanne til det er sprøtt og gyllent.
Server skreien på ertepuré med hollandaise og bacon over.