Stekt skrei med erter og hollandaisesaus

Stekt skrei med ertepuré og hollandaisesaus er en god og smakfull middag.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 800 g skreifilet
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • salt
  • solsikkeolje

Hollandaise

  • 1 dl hvitvin
  • 2 stk eggeplomme
  • 2 ss vann
  • 4 ss smør
  • 1 stk sitron

Ertepuré

  • 500 g erter
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss smør
  • 3 ss olivenolje
  • 100 g bacon

Slik gjør du

  1. Skjær fisken i serveringsstykker og dryss over salt. La ligge i 7 minutter, skyll av saltet og tørk lett med tørkepapir.
  2. Varm olje i en stekepanne på middels høy varme. Stek fisken i ca. 3 minutter på den ene siden. Tilsett skivet hvitløk og smør i pannen. Snu fisken og stek videre mens du øser hvitløkssmøret over i ca. 2 minutter.
  3. Kok hvitvin inn til en tredel. Pisk eggeplommene i en bolle over vannbad sammen med den varme vinen. Når blandingen tykner, pisk inn vannet. Tilsett smør litt om gangen mens du fortsetter å piske. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  4. Kok ertene møre i vann sammen med hakket hvitløk. Hell av kokevannet og mos med stavmikser eller foodprosessor. Rør inn smør og olje, og smak til med salt og pepper.
  5. Skjær bacon i terninger og stek det i en tørr stekepanne til det er sprøtt og gyllent. Server skreien på en seng av ertepuré, topp med hollandaisesaus og sprø baconbiter.