Torsk og erterisotto med persille

Liker du risotto? Prøv denne med erter og persille, toppet med deilig hvit fisk.

Ingredienser

Fisken

  • 600 g torskefilet
  • Salt og pepper
  • Olivenolje

Risottoen

  • 2 dl grønne erter
  • 1 potte Persille
  • 3 ss Olivenolje
  • 2 stk Sjalottløk, finhakket
  • 4 dl Risottoris
  • 3 dl Frisk og syrlig eplejuice
  • 2 dl Parmesan, revet
  • 8,5 dl Vann

Slik gjør du

  1. Start risottoen med å kjøre sammen erter og persille med en stavmikser. Varm opp olivenoljen og surr sjalottløken til den er blank. Tilsett risen og surr videre til riskornene er gjennomsiktige.
  2. Hell i eplejuicen og kok den nesten helt inn. Kok opp vannet og øs det over risen. La risottoen småkoke i 15 minutter til risen har absorbert væsken.
  3. Vend inn revet parmesan og erte- og persillemosen. Smak til med salt og pepper. Risottoen er best når den ikke er for fast, så tilsett gjerne litt mer væske mot slutten av koketiden.
  4. Salt og pepre deretter torskefiletene og stek i olivenolje på den ene siden i cirka 5 minutter. Snu dem og stek videre i 3 minutter til. Sjekk om torsken er gjennomstekt ved å presse på den med en finger, når den flaker seg er den klar.
  5. Legg opp risottoen i dype tallerkener og anrett fisken på toppen. Server.