Mac and cheese med torsk

Lag en litt sunnere og knallgod variant av mac and cheese. Denne oppskriften er ganske tradisjonell, men tilsatt fisk, Grana Padano og valnøtter.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 400 g Torskefilet
  • 1 dl Valnøtter
  • Salt
  • 1 pakke Apetina Classic
  • 60 g Grana Padano
  • 400 g Fullkornsmakaroni
  • 0,5 stk Sitron
  • Nykvernet pepper
  • 2 stk Vårløk
  • 0,25 stk Granateple

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Rist valnøttene gylne på et stekebrett eller i en stekepanne.
  2. Salt torskefiletene lett og la dem romtemperere i 10-15 minutter før du baker dem i 6-7 minutter i ovnen.
  3. Bryt opp Apetinaen i biter og riv Grana Padanoen fint.
  4. Kok makaronien etter anvisning på pakken, men spar ca. en dl av pastavannet. Straks den er ferdig kokt, heller du makaronien tilbake i kjelen sammen med osten og litt av kokevannet og vender det godt sammen til du har en passe kremet konsistens.
  5. Vend til slutt inn fisken og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Anrett pastaen på tallerkenen og topp med finsnittet vårløk, lett knuste valnøtter og granateplefrø.