-
Visp sammen en kopp mel, maisenna, bakepulver, natron, salt og svart pepper i en mellomstor bolle. Tilsett Clausthaler Pale Lager alkoholfri øl og eddik og visp sammen til røren er blandet sammen og uten klumper.
-
Tørk av fisken og krydre den med salt og pepper.
-
Dryss det ekstra melet over fisken og rist så av eventuelt overflødig mel.
-
Dypp fisken i røren.
-
Friter fisken i forvarmet 190°C til den er gjennomstekt, omtrent 4-5 minutter.
-
Server med chips, eddik, sylteagurk eller tartarsaus.
-
Forvarm ovnen til 200°C.
-
Kok opp en stor panne med saltet vann og tilsett de oppkuttede potetene. La de koke i 6-7 minutter slik at utsiden er akkurat mør, men ikke myk.
-
Hell av vannet og flytt potetene til et stekebrett med melet, oljen og litt salt. Bland alt forsiktig sammen til potetene er jevnt dekket og melet ikke lengre er melete.
-
Stek i 30 minutter, mens du snur potetene jevnlig, til de blir gylne og sprø.