-
Skyll og skrell rotgrønnsaker. Skjær dem opp i litt grove skiver. Del hvitløk i to og finhakk løk. Del sjampinjonger i to.
-
Sett en stor gryte på komfyren, og stek sjampinjong i olivenolje sammen med hvitløk, sjalottløk, gulrot, sellerirot, persillerot og stilkene fra blad-persillen.
-
Skjær hønen i grove stykker (del lårene i to stykker og brystet med ben i seks stykker). Tilsett salt og pepper og legg kjøttet i gryten. Brun kjøttstykkene lett sammen med grønnsaker og tilsett sitronsaft og nok vann til å dekke innholdet i gryten. La alt småkoke under lokk i ca. 20 minutter.
-
Ta ut persillestilker og tilsett fløte. Smak til med salt og pepper. La det småkoke i ytterligere 20 minutter uten lokk, til kjøttet løsner fra beina. Fjern hvitløk. Sil av litt væske og bland den til et skum sammen med 1 neve bladpersille med en stavmikser. Hell skummet tilbake i gryten og rør. Garner frikasséen med persille før du serverer. Server retten i den gode kraften i dype tallerkener.