Hønsefrikassè med persille, sopp og rotfrukter

En klassisk tradisjonell matrett med en vri.

Ingredienser

  • 1 Høne på 2,2-2,9 kg
  • 0,3 Sellerirot
  • 1 Persillerot
  • 2 Gulrøtter
  • 1 Hvitløk
  • 4 Sjalottløk
  • 300 g Sjampinjong
  • 1 neve Bladpersille
  • 1 Saften av sitron
  • 0,5 dl Vann
  • 2 dl Fløte
  • 1 ss Smør
  • Salt
  • Pepper
  • 2 ss Olivenolje til steking

Slik gjør du

  1. Skyll og skrell rotgrønnsaker. Skjær dem opp i litt grove skiver. Del hvitløk i to og finhakk løk. Del sjampinjonger i to.
  2. Sett en stor gryte på komfyren, og stek sjampinjong i olivenolje sammen med hvitløk, sjalottløk, gulrot, sellerirot, persillerot og stilkene fra blad-persillen.
  3. Skjær hønen i grove stykker (del lårene i to stykker og brystet med ben i seks stykker). Tilsett salt og pepper og legg kjøttet i gryten. Brun kjøttstykkene lett sammen med grønnsaker og tilsett sitronsaft og nok vann til å dekke innholdet i gryten. La alt småkoke under lokk i ca. 20 minutter.
  4. Ta ut persillestilker og tilsett fløte. Smak til med salt og pepper. La det småkoke i ytterligere 20 minutter uten lokk, til kjøttet løsner fra beina. Fjern hvitløk. Sil av litt væske og bland den til et skum sammen med 1 neve bladpersille med en stavmikser. Hell skummet tilbake i gryten og rør. Garner frikasséen med persille før du serverer. Server retten i den gode kraften i dype tallerkener.