-
Forvarm ovnen til 180 grader. Krydre kalkunfileten med salt og pepper.
-
Hell oljen i en varm stekepanne, legg i kalkunfileten og stek den raskt til den har fått en fin stekeskorpe på begge sider.
-
Tilsett smør og et knust hvitløksfedd og stek fileten i ovnen til kjernetemperaturen er 68 grader. La kjøttet hvile godt før servering.
-
Skrell løken, kutt den i skiver og legg den i en kjele med smøret. Sett kjelen på høy temperatur for å få i gang karamelliseringen av løken. Deretter senker du varmen og lar løken småputre til den har blitt gyllenbrun. Smak til med eddik og en klype salt før du blander inn rosinene.
-
Forvarm ovnen til 200 grader. Skrubb potetene og rens rosenkålen. Spre dem utover en ildfast form og hell over olje og en klype salt og pepper. Stek dem i ovnen til potetene er helt møre, ca. 25 minutter. Topp med frisk oregano.
-
Kutt løk og hvitløk i tynne skiver. Varm en kjele med litt olje og ha dem i. La løken bli karamellisert før du tilsetter hakket oregano og fløte. La det småkoke i 5-6 minutter og kjør det sammen med en stavmikser. Smak til med sitronsaft og salt.