-
Forvarm ovnen til 200 grader, varmluft.
-
Krydre kalkunfileten med salt og pepper. Hell oljen i en varm stekepanne, legg i kalkunfileten og stek den raskt til den har fått en fin stekeskorpe på begge sider. Tilsett smør og et knust hvitløksfedd og stek fileten i ovnen til kjernetemperaturen er 68 grader. La kjøttet hvile godt før servering.
-
Mens kalkunen er i ovnen skrubber du potetene og renser rosenkålen. Spre dem utover en ildfast form og hell over olje og en klype salt og pepper. Stek dem i ovnen til potetene er helt møre, ca. 25 minutter. Dette gjør du mens kalkunen hviler, 25 minutter er passe hviletid for å bevare mest mulig saftighet.
-
Kutt løk og hvitløk i tynne skiver. Varm en kjele med litt olje og ha dem i. La løken bli karamellisert før du tilsetter hakket timian og fløte. La det småkoke i 5-6 minutter og kjør det sammen med en stavmikser. Smak til med sitronsaft og salt.
-
Lag tilbehøret når sausen er klar. Kutt løk og hvitløk i tynne skiver. Varm en kjele med litt olje og ha dem i. La løken bli karamellisert før du tilsetter hakket timian og fløte. La det småkoke i 5-6 minutter og kjør det sammen med en stavmikser. Smak til med sitronsaft og salt. Lag tilbehøret når potetene er i ovnen. start med å skrelle løk. Kutt den i skiver og legg den i en kjele med smøret. Sett kjelen på høy temperatur for å få i gang karamelliseringen av løken. Deretter senker du varmen og lar løken småputre til den har blitt gyllenbrun. Smak til med eddik og en klype salt før du blander inn rosinene.
-
Skjær opp kalkunen, server den på et fat med tilbehør. Strø over litt timian før servering.