Ingredienser
Hel kylling
-
1
Kylling, hel
-
2
Appelsiner
-
3
ss
Olivenolje
-
75
g
Grana padano (parmesan)
-
Salt
-
Pepper
-
6
dl
Kald kokt quinoa
-
1
boks
Mais
-
0,5
pose
Ruccula salat
-
0,5
Blomkål
-
0,3
Purre
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 200 grader.
Ha kylling i en ildfast form. Del appelsiner i båter og trykk dem inn i buken på kyllingen. Smør kyllingen godt med olje. Gni inn skinnet med salt og pepper og stek i ovn i 35 minutter. Ta den ut og riv parmesan over. Stek i 10 min til, eller til den har en kjernetemperatur på ca 82 grader.
-
I mellomtiden: bland quinoa, mais og ruccola.
Rårasp blomkål på rivjern og ha i salaten sammen med strimlet purre.
-
Server nystekt kylling med quinoasalat og ev. litt matyoghurt til.
-Husk å få med all smeltet parmesan og appelsinsaft fra formen når du serverer!