Ingredienser
Kyllinggrateng
-
400
g
kyllingkjøttdeig
-
400
g
poteter
-
300
g
blomkål
1 stk
-
1
gul løk
-
1
gulrot
-
1
dl
hasselnøtter
grovhakket
-
2
dl
lett creme fraiche
-
50
g
jarlsberg
-
1
dl
hakkede urter
f.eks. persille eller gressløk
-
salt
-
hvit pepper
-
smør
til steking
-
olivenolje
til steking
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 200°. Skrell og skjær potetene i store biter. Del blomkålen opp i buketter. Kok blomkål og poteter i lettsaltet vann i 15-20 minutter til de er møre og hell av vannet (spar ca. 1 dl). Legg alt tilbake i kjelen. Tilsett 2 ss smør og litt av kokevannet. Mos potetene og blomkålen. Smak til med salt og pepper.
-
Skrell gulrøtter og løk og hakk disse i små terninger. Brun kyllingkjøttdeigen, hasselnøtter og grønnsaker godt i smør og oliven-olje i en kjele. Tilsett creme fraiche og kok i ca.
6-8 minutter på svak varme. Smak til med hakkede urter, salt og pepper.
-
Fordel kjøttblandingen i en ildfast form og dekk til med potetmosen. Riv ost på toppen og stek gratengen i 10-20 minutter i ovnen, eller til den er gyllenbrun.