Kyllinggrateng med blomkål og hasselnøtter

Lag dobbel porsjon, så du kan varme rester dagen etter.

Ingredienser

Kyllinggrateng

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 400 g poteter
  • 300 g blomkål
  • 1 gul løk
  • 1 gulrot
  • 1 dl hasselnøtter
  • 2 dl lett creme fraiche
  • 50 g jarlsberg
  • 1 dl hakkede urter
  • salt
  • hvit pepper
  • smør
  • olivenolje

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader. Skrell og skjær potetene i store biter. Del blomkålen opp i buketter. Kok blomkål og poteter i lettsaltet vann i 15-20 minutter til de er møre og hell av vannet og spar ca. 1 dl. Legg alt tilbake i kjelen. Tilsett 2 ss smør og litt av kokevannet. Mos potetene og blomkålen. Smak til med salt og pepper.
  2. Skrell gulrøtter og løk og hakk disse i små terninger. Brun kyllingkjøttdeigen, hasselnøtter og grønnsakene godt i smør og olje i en kjele. Tilsett creme fraiche og kok i ca. 6-8 minutter på svak varme. Smak til med hakkede urter, salt og pepper.
  3. Fordel kjøttblandingen i en ildfast form og dekk til med potetmosen. Riv ost på toppen og stek gratengen i 10-20 minutter i ovnen, eller til den er gyllenbrun.