Kyllinglår Tandoori med salat og nanbrød

En smaksrik rett, samt at kyllingen blir saftig og mør av denne marinaden.

Ingredienser

Nanbrød med sitronsmør og gressløk

  • 1 pk tørrgjær
  • 2,5 dl vann, lunket
  • 2,5 dl yoghurt naturell
  • 7 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje
  • 2 ss honning

Smør

  • 50 gr smør
  • 0,5 stk sitron, saften og revet skall
  • 2 ss gressløk, finhakket
  • salt
  • pepper
  • 8 stk kyllinglår
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 ss gurkemeie
  • 0,5 ss koriander, malt
  • 0,5 ss ingefær, malt
  • 2 ts kanel, malt
  • 1 ss sambal oelek
  • salt

Salat

  • 1 stk agurk
  • 1 stk lime
  • 3 stk tomater
  • 1 potte koriander

Slik gjør du

  1. Bland tørrgjær med halvparten av melet og salt i en bolle. Rør i lunkent vann, yoghurt, olje og honning til en røre. Ha i resten av melet (3,5 dl) og kna til en myk og smidig deig. La deigen heve under dekke til dobbelt størrelse (ca 40-60 minutter).
  2. Hvelv deigen ut på bakebord og del den i 8 like deler. Kna hver del i et halvt minutt og rull til boller. Kjevle eller trykk hver bolle flat til ca 0,5 cm tykk og diameter ca 15-20 cm. Dette kan du gjøre når du steker hver nan om du bruker stekepanne. Stek hver nan i ca 3-4 minutter på hver side i en stekepanne.
  3. Steker du nan i ovn (250 grader) så fordel dem på bakepapir (3-4 på hvert papir) og stek i 5-8 minutter i midten av ovnen. Det går også an å steke nanbrød på grillen, et par minutter på hver side bør holde.
  4. Kyllinglår: Knus hvitløk og bland med yoghurt. Rør i øvrige ingredienser og smak til med salt. Legg i kyllinglårene og la dem marinere i minst en time, gjerne over natten.
  5. Still ovnen på 220 grader. La kyllinglårene renne av litt og ha dem i en ildfast form. Grill i ca 25 minutter, kyllingen skal bli brun og sprø.
  6. Salat: Skrell agurk og hakk den, del tomatene i like store biter. Press over limesaft. Plukk blader av koriander og bland i salaten. Server salaten sammen med de gode kyllinglårene, og gjerne med hjemmebakt nanbrød, se oppskrift.