Helstekt tikkakylling med bakte poteter, blomkål og ananassalat

Helstekt kylling blir aldri feil, og her får du den med masse godt tilbehør!

Ingredienser

Helstekt tikkakylling med bakte poteter og blomkål

  • 1 stk hel kylling
  • 600 g amandine poteter
  • 1 stk blomkål
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 potte koriander
  • 4 ss olivenolje
  • 0,3 ts pepper
  • 0,3 ts salt
  • 1 ss malt karri
  • 1 ts malt paprika
  • 1 ts malt gurkemeie
  • 2 ss olivenolje

Ananassalat

  • 0,5 stk ananas
  • 1 stk chili
  • 1 stk lime

Dressing

  • 1 beger Kesam mager
  • 1 ss karri
  • 1 ts malt gurkemeie
  • 0,3 ts salt
  • 0,3 ts pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader. Vask potetene og del dem i to. Del blomkålen i buketter. Hakk hvitløken og halve potten med koriander og rør sammen med 2 ss olivenolje, pepper og salt. Bland urteoljen godt sammen med potetene og blomkålen. Ha alt over i en ildfast form.
  2. Bland karri, paprika, gurkemeie og 2 ss olivenolje. Smør kyllingen med krydderoljen. Legg den i en ildfast form og stek i ca. 1 time.
  3. Sett formen med grønnsakene i ovnen under kyllingen, og la dem steke de siste 35 minuttene før kyllingen er ferdig.
  4. Skrell og skjær ananasen i tynne skiver og deretter trekanter. Skjær chilien i tynne skiver. Bland alt sammen og legg på et fat. Skvis over saften av 1 lime. Bland sammen ingrediensene til dressingen i en skål.
  5. Server kyllingen med poteter og blomkål, salat og dressing.