Kreolske scampi- og kyllingspyd
Slik Daniel Barry og Tabasco-kokk Gary Evans liker det best.
Slik gjør du
-
Fres grønnsakene raskt i en glovarm panne med olivenolje. Ha i hakkede tomater, Sriracha og hønsebuljong. La det surre noen minutter. Tilsett hakket persille, basilikum og vårløk. Smak til med kajenne, tabasco, sennep, salt og pepper. Rund av smaken med litt sukker.
-
Bland alle ingrediensene til en marinade, fordel marinaden i to boller. Ha oppi scampi i den ene bollen og mariner i ca. 30 min.
-
Skjær kyllingfiletene i 3 cm tykke skiver. Tre skivene på langs på spydene og pensle dem med marinaden fra den andre bollen. Krydre evt. litt ekstra. Stek/grill spydene noen minutter på hver side. Ta opp scampiene fra marinaden og tre dem på spyd med en liten limebåt mellom hver. Stek/grill raskt på hver side. Anrett spydene på tallerken med ris eller quinoa og kreolsk tomatsaus.