Kyllinglår og potetsalat

Kyllinglår og potetsalat

Med blomkål og bjørnebær er dette er oppskrift fra Tinas sommer du kanskje ikke har smakt før?

Ingredienser

  • 4 stk Kyllinglår
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1 pose Amadinepoteter
  • 1 dl Solsikkekjerner
  • 1 liten Blomkål
  • 1 potte Dill
  • 1 pakke Bjørnebær

Majones

  • 2 Eggeplommer
  • 1 ss Hvitvinseddik
  • 2 klyper Salt
  • 1 ts Dijonsennep
  • 2,5 dl Rapsolje

Slik gjør du

  1. Gni inn kyllinglårene med salt, pepper og et par spiseskjeer olivenolje. Grill kyllinglårene på indirekte varme med grillen lukket i cirka 25-30 minutter til kyllingen er saftig og mør, snu kyllinglårene et par ganger underveis. Kok potetene i lettsaltet vann imens. MAJONES Bland eggeplommer, eddik, salt og sennep sammen i en bolle. Bland godt sammen og visp inn oljen dråpe for dråpe til du har en fast og fin majones. Rist solsikkekjernene til de er gylne i en varm og tørr panne. Del potetene i to mens de fortsatt er varme og legg de i en skål. Bruk en mandolin til å høvle over hele blomkålen med stilk og alt. Topp med dill og bjørnebær. Vend forsiktig inn et par spiseskjeer majones og strø over solsikkekjernene. Server med kyllinglårene.