Kake av rotgrønnsaker med kremost og urter

En smakfull variant av den klassiske gulrotkaken - laget med rotgrønnsaker, kremost og friske urter.

Ingredienser

  • 0,3 kålrot
  • 0,5 søtpotet
  • 2 poteter
  • 1 løk
  • 2 gulrøtter
  • 1 persillerot
  • 150 g Philadelphia
  • 1 egg
  • 0,5 l fløte eller melk
  • 1 saften fra sitron
  • 1 neve basilikum
  • 1 neve timian
  • 1 fedd hvitløk
  • salt
  • pepper
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Skrell alle rotgrønnsaker og rasp dem grovt. Ha dem i en stor bolle.
  2. I en egen bolle, bland sammen Philadelphia, egg, fløte og sitronsaft til en jevn røre. Finhakk urtene og hvitløken, og tilsett i kremostblandingen. Rør godt og smak til med salt og pepper.
  3. Vend de raspede grønnsakene inn i røren og rør til de er godt blandet inn.
  4. Smør en springform (ca 20 cm i diameter) med olivenolje, og fordel oljen godt over bunnen og langs kantene.
  5. Hell røren i formen og press den forsiktig ned med håndflaten. Stek midt i ovnen i ca. 1 time, eller til kaken er gyllen og fast.