Sitronbakte rotfrukter med ingefær

Rotgrønnsaker får en nydelig, søtlig smak av å bakes i ovn. De fungerer utmerket som sunt og godt tilbehør, eller spis det alene med en god saus til.

Ingredienser

  • 1 pose Sjalottløk (ca 250 g)
  • 1 Sellerirot
  • 4 Gulrøtter
  • 4 Persillerot
  • 1 Sitron
  • 2 ss Honning
  • 2 ss Ingefær, revet
  • Olivenolje
  • 1 neve Bladpersille
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Skrell løk og selleri, skrubb gulrot og persillerot. Del grønnsakene i grove biter eller del dem på midten og legg dem på en stekeplate. Del sitronen, press ut saften over grønnsakene og hell over honning, ingefær og olivenolje. Skjær den pressede sitronen med skall i små biter og legg mellom rotfruktene. Bland godt, salt og pepre. Bak rotfruktene i ovnen i ca 25-30 minutter. Rør rundt på eller rist platen flere ganger under steketiden, slik at alt blir gyllenbrunt og bakt. Rotfruktene får gjerne ha igjen litt spenst. Hakk bladpersille og bland den ned blant rotfruktene ved servering.