Kjøleskapgrøt med sitrusfrukt og yoghurt

Denne kjøleskapsgrøten kombinerer yoghurt og sitrus for en lett og smakfull start på dagen.

Ingredienser

Grøt

  • 6 dl havregryn
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 8 cm fersk ingefær
  • 4 stk epler
  • 4 stk appelsiner
  • 6 dl melk

Til servering

  • 4 dl yoghurt naturell
  • 4 stk appelsinskiver
  • 2 dl hakkede mandler

Slik gjør du

  1. Kvelden før blander du havregryn, solsikkekjerner, finrevet ingefær og revet eple i en beholder med lokk. Små Norgesglass er fine å bruke.
  2. Del appelsinen i to og klem over saften, skrap gjerne ut fruktkjøttet også, og topp med melk til kanten av havren. Rør godt rundt og sett i kjøleskapet.
  3. På morgenen blander du i yoghurt og topper grøten med appelsinskiver og nøtter.