Ingredienser
Vørterkake
-
500
gr
rugmel
siktet
-
500
gr
hvetemel
-
1
ts
malt pepper
-
0,5
ts
malt nellik
-
1
ts
malt koriander
-
3
dl
melk
-
1
dl
sirup
-
50
gr
gjær
-
1
fl
vørterøl
Slik gjør du
-
Bland rugmelet med halvparten av hvetemelet. Tilsett det malte krydderet. Løs gjæren opp i lunken melk tilsatt sirup. Tilsett vørterøl og rør den lunkne væsken inn i melblandingen.
-
Elt deigen godt og tilsett mer hvetemel etter skjønn til deigen
slipper bollen og blir passe fast. Dekk med plast og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse. Dette tar ca. 1 time.
-
Del deigen i to store eller tre mindre deigemner. Elt og form til runde brød. Sett brødene på stekeplater med bakepapir og etterhev i ca. 30 minutter. Stek brødene nederst i ovnen på 200 grader i ca
40 minutter. Ønsker du blanke brød kan du pensle dem med vann. Så gjelder det å finne frem silden, brunosten - eller hva med noen franske oster og litt chutney på et fat?