Kokosmarengskake med myntekrem, jordbær og nektariner

Denne kokosmarengskaken kombinerer sprø marengs, myk krem og friske bær i en herlig rull.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 6 stk eggehviter
  • 3 dl sukker
  • 2 dl revet kokos
  • 1 ss smeltet smør til pensling

Myntekrem

  • 10 stk eggeplommer
  • 5 ss maizenamel
  • 5 dl melk
  • 5 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 3 kvister fersk mynte
  • 3 esker jordbær
  • 3 stk nektariner

Slik gjør du

  1. Marengsbunnen: Forvarm ovnen til 130°C. Visp eggehviter og sukker til en luftig marengs. Legg bakepapir på en stekeplate og pensle med smør. Smør marengsen utover i et tykt lag og strø over revet kokos. Stek i ovnen i 45-50 minutter. Ta ut kaken, snu den opp-ned på et nytt bakepapir, og la den avkjøles.
  2. Myntekremen: Rør sammen eggeplommer, maizenamel og 1 dl melk i en bolle. Kok opp resten av melken med kremfløte, sukker og mynte. Hell den varme myntemelken over eggeblandingen og rør godt. Kok forsiktig opp i en kasserolle under omrøring til kremen blir tykk og jevn. Hell kremen over i en skål og avkjøl i kjøleskap eller isvannbad.
  3. Smør et tykt lag av den avkjølte kremen utover marengsbunnen. Skjær jordbær i skiver og nektariner i båter, og legg dem på toppen av kremen. Rull marengsbunnen forsiktig sammen til en rull.
  4. Pynt kaken med ferske jordbær og mynteblader på toppen.