Ingredienser
Kokosmarengskake med myntekrem, jordbær og nektariner
-
6
stk
eggehviter
-
3
dl
sukker
-
2
dl
revet kokos
-
1
ss
smeltet smør til pensling
Myntekrem
-
10
stk
eggeplommer
-
5
ss
maizenamel
-
5
dl
melk
-
5
dl
kremfløte
-
1
dl
sukker
-
3
kvister
fersk mynte
-
3
esker
jordbær
-
3
stk
nektariner
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 130 grader. Visp eggehviter og sukker til en luftig marengs. Legg bakepapir på en stekeplate og pensle med smør. Smør marengs i et tykt lag. Strø over revet kokos. La det bake i ovnen i ca 45-50 minutter. Ta ut kaken og vend den opp-ned på et nytt bakepapir og avkjøl.
-
Rør sammen eggeplommer, maizenamel og 1 dl melk i en bolle. Kok opp resten av melken med 5 dl kremføle, sukker og mynte. Hell den varme myntemelken over eggeblandingen og rør sammen. Kok forsiktig opp i en kasserolle under omrøring til en tykk og jevn krem. Hell over i skål og kjøl ned i kjøleskap eller isvannbad.
-
Når kremen er avkjølt, smør et tykt lag utover den myke marengsbunnen. Legg på jordbær i skiver og nektarinbåter på toppen av kremen. Rull marengsbunnen forsiktig til en rull. Pynt med flere jordbær og fersk mynte på toppen.