Saftige nissebrownies

Saftige nissebrownies

Santa Clausthaler alkoholfri øl gir en rik mørkhet og “fudgy” konsistens til brownies, og sammen med en kremet sjokoladesaus kommer de til å forsvinne før du vet ordet av det!

Ingredienser

Brownies

  • 0,5 dl Olje
  • 200 ml Santa Clausthaler alkoholfri øl
  • 4,5 dl Sukker
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 100 g Smeltet smør, romtemperert
  • 2 stk Egg
  • 2,5 dl Hvetemel
  • 80 g Kakao

Ganache

  • 140 g Mørk sjokolade (70%), knekt i biter
  • 2 ss Smør
  • 0,5 dl Melis
  • 100 g Salte peanøtter (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180°C. Kle en 20 x 20 cm firkantet form med bakepapir.
  2. Bland sammen olje, Santa Clausthaler alkoholfri øl, sukker og vaniljesukker i en bolle.
  3. Tilsett smeltet smør og rør det inn. Tilsett egg og bland godt.
  4. Bland sammen mel og kakao i en annen bolle. Tilsett de tørre ingrediensene til eggeblandingen og bland godt.
  5. Hell røren i formen og stek kaken i 25 – 30 minutter. Browniesene skal være myke i midten. De blir hardere etter hvert som de avkjøles, så ikke stek for lenge.
  6. La browniesene kjøle seg ned.
  7. Legg sjokolade og smør i en bolle som tåler mikrobølgeovn og varm i mikro i rundt 1 minutt eller til smøret begynner å smelte. Rør sammen til en glatt blanding.
  8. Tilsett melis og bland til en glatt blanding.
  9. Hell ganachen over browniesene.
  10. Del kaken i ruter. Strø peanøtter over den rett før servering.