Saftige nissebrownies
Santa Clausthaler alkoholfri øl gir en rik mørkhet og “fudgy” konsistens til brownies, og sammen med en kremet sjokoladesaus kommer de til å forsvinne før du vet ordet av det!
Slik gjør du
-
Forvarm ovnen til 180°C. Kle en 20 x 20 cm firkantet form med bakepapir.
-
Bland sammen olje, Santa Clausthaler alkoholfri øl, sukker og vaniljesukker i en bolle.
-
Tilsett smeltet smør og rør det inn. Tilsett egg og bland godt.
-
Bland sammen mel og kakao i en annen bolle. Tilsett de tørre ingrediensene til eggeblandingen og bland godt.
-
Hell røren i formen og stek kaken i 25 – 30 minutter. Browniesene skal være myke i midten. De blir hardere etter hvert som de avkjøles, så ikke stek for lenge.
-
La browniesene kjøle seg ned.
-
Legg sjokolade og smør i en bolle som tåler mikrobølgeovn og varm i mikro i rundt 1 minutt eller til smøret begynner å smelte. Rør sammen til en glatt blanding.
-
Tilsett melis og bland til en glatt blanding.
-
Hell ganachen over browniesene.
-
Del kaken i ruter. Strø peanøtter over den rett før servering.