Entrecôte med agurk- og melonsalat

Herlig biffmiddag rett fra grillen.

Ingredienser

Entrecôte med agurk- og melonsalat

  • 4 stk Entrecôte
  • 4 ss Olivenolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 1 stk Agurk
  • 0,5 stk Honning- eller Galia-melon
  • 1 ts Honning
  • 2 ss Hvitvinseddik
  • 1 pk Apetina
  • 0,5 dl Pistasjnøtter uten skall
  • 0,5 stk Rød chili
  • 1 neve Frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Varm opp grillen. Tørk av kjøttet og gni det inn med ca. 1 ss olivenolje, en klype salt og pepper. Grill kjøttstykkene over direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Ikke snu dem før de lett slipper risten. La dem hvile i noen minutter.
  2. Skjær av endene på agurken, del den i to på langs og på tvers og fjern frøene med en skje. Fjern frøene og skallet på melonen. Skjær agurken og melonen i tynne skiver på langs med en mandolin – ev. en skarp kniv. Du ønsker en tykkelse på ca. 5 mm.
  3. Skjær osten i skiver på ca. 1 cm. Grovhakk nøttene og snitt chilien fint i skiver og vend det forsiktig sammen med agurk, melon, Apetina og basilikum.
  4. Rør sammen honning og eddik og pisk gradvis inn 3 ss olivenolje til dressingen har tyknet. Smak til med salt og pepper og hell den over salaten. Server straks ved siden av kjøttet.