Entrecôte og brokkoli med kapers-og rosindressing

Entrecôte og brokkoli med kapers-og rosindressing

Hva med biff til middag?

Ingredienser

Entrecôte og brokkoli med kapers-og rosindressing

  • 4 stk Entrecôte
  • 0,5 dl Rosiner
  • 2,5 ss Balsamico-eddik
  • 3 fedd Hvitløk
  • 3 ss Kapers
  • 1 stor neve Persille
  • 2 ss Skivede mandler
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 0,3 dl Olivenolje, pluss ekstra til steking
  • 1,5 stk Brokkoli

Slik gjør du

  1. Legg rosinene i bløt i balsamico-eddiken i ca. 20 minutter.
  2. Legg hvitløken i en liten foodprosessor og finhakk den. Tilsett skylte kapers og persille og kjør det sammen til du har en jevn mos. Sett miksen til side til rosinene er klare for å avslutte dressingen.
  3. Rist mandlene gylne i en tørr stekepanne på middels varme og legg til side.
  4. Krydre kjøttet med en klype salt og pepper og stek det på middels til høy varme i pannen med 1 ss olivenolje.
  5. Skjær brokkolien i mellomstore buketter og stilkene i grove terninger. Dampkok dem til de så vidt har blitt møre – du ønsker litt tyggemotstand.
  6. Hell rosinblandingen i foodprosessoren med kapersmiksen og kjør det sammen til rosinene er grovt hakket. Smak til med salt og pepper.
  7. Server kjøttet med brokkoli toppet med rosindressing og mandelflak.