Kremet mørbradgryte med sopp

Prøv denne smakfulle gryten med kjøtt og grønnsaker.

Ingredienser

Kremet mørbradgryte med sopp

  • 800 g Skivet mørbrad
  • 4 porsjoner Boil in Bag fullkornsris
  • 500 g Sjampinjong
  • 4 stk Sjarlottløk
  • 1 neve Timianstilker
  • 1 ts Flaksalt
  • 1 ts Nykvernet pepper
  • 3 ss Smør
  • 3 dl Matfløte
  • 1 ss Maizena
  • 2 ss Soyasaus

Slik gjør du

  1. Tilbered risen etter anvisning på pakken.
  2. Skjær soppen i skiver og finhakk løken og timianbladene.
  3. Gni kjøttet inn med salt og pepper og brun godt på begge sider i 1 ss smør i en tykkbunnet gryte på høy varme. Ta ut kjøttet og legg det til side.
  4. Smelt resten av smøret i gryten, skru varmen ned på middels og stek soppen og løken gyllen. Tilsett mesteparten av timianbladene, men spar noen til servering.
  5. Skjær kjøttet i skiver og legg det i gryten sammen med fløten. La det putre i noen minutter så sausen tykner. Bland ut maizena i litt vann og rør i for å tykne ytterligere dersom det trengs. Smak til med soyasaus, salt og pepper. Gryten er klar til servering når kjøttet er gjennomstekt.
  6. Topp gryten med de siste timianbladene og server med ris.