Osso bucco med entrecôte
Gryte med kjøtt som smelter i munnen.
Slik gjør du
-
Forvarm ovnen til 180 grader.
-
Tørk av kjøttet. Bland mel, 1 ts salt og pepper i en skål og vend kjøttstykkene i blandingen. Børst av overflødig mel. Varm halvparten av oljen i en støpejerngryte på høy varme og brun kjøttet på alle sider. Gjør dette i to omganger og legg til side.
-
Skjær gulrøtter, stangselleri og løk i små terninger. Skru ned varmen til middels, hell 1 ss olje i gryten og stek grønnsakene til de er møre. Finhakk bladene på 3 rosmarinkvister og timianen, samt 2 fedd hvitløk, og ha i sammen med en god klype salt og pepper. Når grønnsakene begynner å karamelliseres tilsetter du vinen. Stek i et par minutter mens du skraper godt i bunnen av gryten. Hell i tomater og vann, pass på at alt kjøttet er dekket og sett på lokket. Stek i ovnen i ca. 2 timer eller til kjøttet nesten faller fra hverandre.
-
Finhakk bladene på de tre siste rosmarinkvistene, sammen med sitronskall og ett hvitløksfedd. Topp gryten med blandingen og server med ferskt brød.