Kjøttboller med yoghurt og tomatsalat

Kjøttboller med yoghurt og tomatsalat

Små, smakfulle kjøttboller slår aldri feil.

Ingredienser

Kjøttboller med yoghurt og tomatsalat

  • 500 g Kjøttdeig
  • 1 stor neve Friske urter, gjerne en miks
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 ts Dijon-sennep
  • 1 ts Worcestershire-saus
  • 2 ts Flaksalt
  • 1 ts Nykvernet pepper
  • 1 stk Knekkebrød
  • 2 stk Egg
  • 4 ss Olivenolje
  • 4 stk Pitabrød til servering
  • 400 g Cherrytomater
  • 0,5 stk Rødløk
  • 1 ss Hvitvinseddik
  • 1 ts Tørket oregano
  • 2 dl Gresk yoghurt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Legg kjøttdeig, finhakkede urter og hvitløk, sennep, Worcestershire-saus, 1 ts salt og 1⁄2 ts pepper i en stor bolle.
  3. Pisk egget lett sammen og hell det i. Legg knekkebrødet i en plastpose, lukk den godt og knus det til smuler med en kjevle. Bland alt godt sammen med hendene og trill ut små kjøttboller på størrelse med golfballer.
  4. Hell 1 ss olje i en støpejernpanne (ev. en annen panne som går i ovnen), legg i kjøttbollene og sett den i ovnen i 7 minutter. Avslutt med å steke kjøttbollene ferdig på komfyren på middels til høy varme til de har fått en fin stekeskorpe og er gjennomstekt.
  5. Varm pitabrødene i ovnen.
  6. Del tomatene i to, skjær rødløken i tynne skiver og vend sammen med 3 ss olivenolje, hvitvinseddik, 1⁄2 ts salt og oregano. Rør inn 1⁄2 ts salt i yoghurten.
  7. Server kjøttbollene sammen med pitabrød, salat og yoghurt.