-
Legg pinnekjøttet i en kjele med lunkent vann dagen før det skal spises, og la det stå i litt kjølig romtemperatur. Nøyaktig hvor lenge pinnekjøttet skal vannes ut varierer mellom de forskjellige merkene, så les på emballasjen for anbefalt utvanningstid. Du må bytte vannet minst én gang i utvanningstiden, men aller helst flere ganger.
-
Fyll deretter kjelen med vann opp til bjørkepinnene eller risten. Pinnekjøttet skal altså ikke være i nærkontakt med vannet, kun dampen.
-
Pinnekjøttet skal nå dampes på svak varme under lokk i 2,5 til 3 timer. Pass på at ikke alt vannet dampes bort, for da blir kjøttet tørt og du risikerer å ødelegge kjelen. Fyll derfor på med mer vann når/hvis det er nødvendig. Et godt tips er å koke vannet du skal etterfylle med, slik at overgangen blir sømløs.
-
Når kjøttet løsner fra beina, er pinnekjøttet klart til å nytes. Kraften som har dannet seg i kjelebunnen, kan du rense gjennom en sil og servere som sjysaus.
-
Forvarm ovnen til 200 grader, over- og undervarme.
-
Rør sammen hoisin, honning, soyasaus og chili.
-
Spre kjøttet utover et stekebrett, pensle på sausen og stek i ca. 5 minutter til det har fått en mørk, gyllen skorpe, men ikke blitt tørt.
-
Strø over sesamfrø og server sammen med ovnsbakte grønnsaker, ris og frisk koriander.
-
Forvarm ovnen til 200 grader.
-
Rens løken og skrell og del gulrøttene i to på langs.
-
Smelt smøret i en kjele. Når det bobler, rører du inn eddik og sukker og lar det putre et par minutter.
-
Legg grønnsakene på et stekebrett og hell sausen over. Vend grønnsakene godt inn i sausen og strø over et par klyper salt.
-
Fordel dem godt utover, med snittsiden ned og bak i ca. 45 minutter til de har fått en gyllen skorpe.
-
Kok risen etter anvisning på pakken.