Saftig juleskinke med blåmuggostkrem, klementiner og valnøtter

Denne retten er super som en del av en lang julefrokost, til gløgg eller tapas med venner!

Ingredienser

Juleskinke med blåmuggostkrem, klementiner og valnøtter

  • 500 g Juleskinke
  • 150 g Blåmuggost, en sterk variant
  • 2 ss Creme fraiche
  • Grovkvernet, sort pepper
  • 1-2 stk Klementiner
  • 1 dl Valnøtter
  • Timian til pynt

Slik gjør du

  1. Du kan servere skinken kald eller varm. Dersom du ønsker varm skinke, koker du den med laurbærblad og hel sort pepper i ca 20 min på middels varme.
  2. Bland blåmuggost og crème fraîche med stavmikser eller en gaffel. Skjær av skallet på klementinene og skjær så ut filetene, eventuelt skrell dem og del dem opp i båter.
  3. Grovhakk valnøtter. Tørrist dem gjerne, hvis du har tid.
  4. Legg ostekremen på skinkeskivene og topp med nøtter og klementiner. Avslutt med grovkvernet, sort pepper og litt timianblader.