Kokt svineknoke med rotmos og krutonger

En deilig høstrett!

Ingredienser

Svineknoker

  • 2 stk Svineknoker
  • 1 stk gul løk
  • 1 stk persillerot
  • 1 stk gulrøtter
  • 3 stk laurbærblad
  • 9 stk sorte pepperkorn
  • brød til krutonger
  • 1 neve persille
  • salt
  • pepper
  • olivenolje til steking

Rotmos

  • 1 stk kålrot ca.400 g
  • 3 stk gulrøtter ca. 300 g
  • 500 g poteter
  • 2 stk laurbærblader
  • 4 stk knuste sorte pepperkorn
  • 25 g smør
  • kraft fra knoken

Slik gjør du

  1. Skyll knokene i kaldt vann. Legg dem i en kjele og hell på vann til knokene dekkes. La det koke opp og skum av kokevannet.
    Skyll knokene i kaldt vann. Legg dem i en kjele og hell på vann til knokene dekkes. La det koke opp og skum av kokevannet.
  2. Skrell gulrot, persillerot og løk. Skjær dem i biter og legg i kjelen. Tilsett pepperkorn og laurbærblad.
  3. Demp varmen og la kjøttet småkoke på svak varme under lokk i 1 time. Kjøttet er ferdig når det løsner lett fra benet. Sett kjelen til side.
  4. Skrell kålrot, gulrøtter og poteter til mosen og skjær i biter. Legg alt i en kjele. Tilsett litt av kraften fra knokene sam- men med vann til det dekker grønnsakene. La det koke i ca. 30-35 minutter til alt er mørt. Hell av og sett til side litt av kokevannet.
    Skrell kålrot, gulrøtter og poteter til mosen og skjær i biter. Legg alt i en kjele. Tilsett litt av kraften fra knokene sam- men med vann til det dekker grønnsakene. La det koke i ca. 30-35 minutter til alt er mørt. Hell av og sett til side litt av kokevannet.
  5. Mos rotgrønnsakene med en potetstamper eller gaffel. Lag ikke mosen for glatt, den skal inneholde noen biter. Spe mo- sen med litt av kokekraften og smak til med salt og pepper.
  6. Server kjøttet med rotmos, hakket persille og krutonger stekt i olivenolje.