-
Skyll knokene i kaldt vann. Legg dem i en kjele og hell på vann til knokene dekkes. La det koke opp og skum av kokevannet.
-
Skrell gulrot, persillerot og løk. Skjær dem i biter og legg i kjelen. Tilsett pepperkorn og laurbærblad.
-
Demp varmen og la kjøttet småkoke på svak varme under lokk i 1 time. Kjøttet er ferdig når det løsner lett fra benet. Sett kjelen til side.
-
Skrell kålrot, gulrøtter og poteter til mosen og skjær i biter. Legg alt i en kjele. Tilsett litt av kraften fra knokene sam- men med vann til det dekker grønnsakene. La det koke i ca. 30-35 minutter til alt er mørt. Hell av og sett til side litt av kokevannet.
-
Mos rotgrønnsakene med en potetstamper eller gaffel. Lag ikke mosen for glatt, den skal inneholde noen biter. Spe mo- sen med litt av kokekraften og smak til med salt og pepper.
-
Server kjøttet med rotmos, hakket persille og krutonger stekt i olivenolje.