Medisterkaker med julekrydrede epler

Epler gir en frisk og god smak til denne retten.

Ingredienser

Medisterkaker med julekrydrede epler

  • 4 stk epler
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt muskat
  • 8-12 medisterkaker
  • 1 ss smør
  • 8-12 lefser
  • Grov sennep
  • 1 pose ruccola
  • 1 neve frisk timian
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Skrell eplene og del dem i båter. Legg dem på en bakepapirkledd stekeplate, hell over oljen og vend dem godt inn. Strø over salt, kanel, ingefær og muskat og bak dem i ca. 40 minutter, til de er myke og har fått litt ekstra farge.
  3. Smelt smøret i en stekepanne over middels til høy varme og stek medisterkakene. Smør lefsene med sennep, legg på litt ruccula, en medisterkake delt i to og et par eplebiter. Topp med litt timian og en klype nykvernet pepper og server.