Strimlet svin med hjertesalat og yoghurtdressing

Strimlet svin med hjertesalat og yoghurtdressing

Ingredienser

Svinekjøtt, salat og dressing

  • 1 pk Billig middag for 1 Strimlet svin
  • 3 ss Sesamfrø (gjerne svarte og hvite)
  • 0,3 fedd Hvitløk
  • 1 dl Gresk yoghurt
  • 2 ss Sitronsaft
  • 3 ss Olivenolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 1 ss Solsikkekjerner
  • 1 klype Chilipulver
  • 1 stk Hjertesalat
  • 1 ss Hvitvinseddik
  • 0,5 dl Hakkede urter (som gressløk, basilikum, dill, mynte, timian)

Slik gjør du

  1. Legg 2 ss sesamfrø i en foodprosessor/stavmikser og kjør dem sammen i noen minutter til de har blitt til smør.
  2. Ha i hvitløken og kjør til den er finhakket. Bland inn yoghurt, sitronsaft og 2 ss olivenolje og smak til med 
salt og pepper. Husk å skrape ned fra sidene underveis så du får med alt.
  3. Varm en tørr stekepanne på middels varme og rist resten av sesamfrøene sammen med solsikkekjernene til de er gylne. Hell over i en liten bolle og bland med chilipulver og en klype salt. Sett pannen tilbake på varmen og hell i 1 ss olivenolje. Stek kjøttet til det er gjennomstekt.
  4. Skjær av bunnen på hjertesalaten og fordel bladene utover en tallerken. Hell over eddiken og legg på yoghurtsausen. Topp med kjøtt, hakkede urter og frømiks.