Ingredienser
Søtpotetpannekaker med syrlig krem
-
400
g
søtpotet
-
3
stk
vårløk
-
2
stk
egg
-
3
ss
hvetemel
-
salt
-
pepper
-
smør og olje til steking
Syrlig krem
-
2
dl
kremfløte
-
0,5
ts
sukker
-
1,5
ss
hvitvinseddik
-
1
potte
dill
-
1
boks rød lodderogn
Slik gjør du
-
Riv søtpoteter i en bolle. Skjær vårløk i tynne strimler og bland inn. Kakk i 2 egg og rør inn sammen med hvetemel til du får en glatt, fin røre. Smak til med salt og pepper. Bruk munkejern eller stekepanne. Legg en klatt smør og litt olje i stekepannen. Stek pannekakene til de er sprø og gyllenbrune og legg på fat.
-
Bland kremfløte, sukker og hvitvinseddik i en skål. Rør forsiktig med en ballongvisp til det tykner. Hakk dill og ha i sausen rett før servering. Topp med lodderogn.