-
Sett pastavannet til koking. Bruk «7-100-1000»-regelen, som betyr 7g salt til 100g pasta i 1000ml vann. Sett lokk på og kok opp.
-
Lag en chili- og hvitløksolje. Ha hvitløken og chilien – med eller uten frø – i en blender med olivenolje. Dette kan du lage mye av og ha i en gammel flaske i kjøleskapet. Den holder seg også lenge om du bruker en nøytral olje som solsikkeolje.
-
Dette skal bli sausen din: Kutt halvparten av tomatene og hele paprikaen i biter. Kutt sjalottløken i skiver og fres den lett i stekepannen med paprikaen og chili- og hvitløksoljen du har laget. Ha deretter i tomatene og litt vann, og kok opp til paprikaen er mør.
-
Kutt squashen, tomatene og auberginen i tynne skiver. Du kan velge selv hvilken form og størrelse du vil ha dem i. Da jeg lagde denne retten i Italia under Barilla Pasta-VM, kuttet jeg i tynne skiver og la dem annenhver i et tårn. Når du har kuttet ferdig, marinerer du alt i mer chili- og hvitløksolje, salt og litt pepper. Nå kan du velge å stable i tårn eller kun ha alt sammen i en ildfast form og bake i ovn på 180 grader i ca 15-20 minutt til de er møre (det kommer helt an på størrelsen og tykkelsen på bitene).
-
Når sausen har fått kokt litt, ha i basilikumblader og kjør den i en blender eller med stavmikser til den er glatt. Ønsker du en veldig glatt saus, kan du sile den gjennom en sil. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og litt sukker. Jeg bruker alltid litt sukker i retter med tomat for å få frem sødmen i tomatene.
-
Kok pastaen i henhold til pakken. Et tips til perfekt al dente-pasta, er å ta den ut av vannet to minutter før det står på pakken, for så å la den koke med sausen de to siste minuttene. Da vil sausen dekke all pastaen og den vil koke ferdig med sausen.
-
Sjekk grønnsakene dine i ovnen. Er de ferdige, så tar du dem ut. Nå kan du enten legge opp på tallerkenene sammen med pastaen og sausen, eller så kan du ha dem hver for seg og alle kan forsyne seg med det de vil ha. Pynt med litt ferske basilikumblader på toppen og server.