Yoghurtkremet pastasalat

Med fennikel, erter og indrefilet av svin.

Ingredienser

  • 400 g Fullkornspasta
  • 500 g Svin ytrefilet
  • Olje til steking
  • Salt og pepper
  • 1,5 dl Gresk yoghurt
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 stk Fennikel
  • 250 g Grønne erter, tint
  • 2 ss Sitronsaft
  • 4 stilker Vårløk

Slik gjør du

  1. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Salte og pepre kjøttet. Varm en stekepanne med litt olje. Brun kjøttet på alle sider og etterstek det i ovnen i ildfast form i ca 20-30 min. La det hvile mens du lager salaten.
  2. Bland sammen yoghurt og revet hvitløk i en bolle. Skjær fennikelen i tynne skiver, bruk ostehøvel eller mandolin. Ha fennikel og erter i yoghurten. Tilsett sitronsaft, salt og pepper.
  3. Tilsett pastaen og bland godt sammen. Skjær kjøttet i skiver. Finhakk vårløk og dryss det over retten.