-
Gjør klar grillen. Du kan enten grille pizza rett på risten eller på en pizzastein, ev. en støpejernpanne. Legg på steinen når du begynner å varme opp grillen, så forhindrer du at den sprekker. Grillen skal være 230 til 250 grader, med middels høy varme på sidene og lav varme i midten. Grill pizzaen under lokk.
-
Gjør klar ferdigbunn eller lag din egen: Bland sammen gjær og lunkent vann. Ha i mel, salt og olivenolje. Bland og kna deigen godt til en fast og fin konsistens. Sett den til heving et lunt sted i ca. 30 min. Bruk litt mel på fingrene og strekk bunnene forsiktig ut til tynne, fine emner.
-
Smør utover hvit pizzasaus og strø på osten.
-
Grill pizzaen under lokk til osten har smeltet og bunnen er gyllen og sprø. Fjern den fra varmen, topp med ruccula og urtesaus og server straks.
-
Rør sammen crème fraÎche, finrevet hvitløk og en klype salt og pepper i en skål.
-
Finhakk persillen, hvitløken og chilien til urtesausen og bland det sammen med resten av ingrediensene til sausen i en annen skål.