Pizza med ribbe

Grønnkål og tyttebær er kanskje ikke noe du har prøvd å pizza før? Vi lover at det smaker bedre enn det høres ut.

Ingredienser

Pizzabunn

  • 8 dl hvetemel
  • 3 dl vann, lunkent
  • 0,5 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 2 ss olivenolje

Topping

  • 4 dl créme fraîche
  • 1 ss dijonsennep
  • Sort pepper
  • 4 dl revet edamer eller annen ost
  • 200 g ribbe
  • 0,5 stk rødløk
  • 2 store never grønnkål
  • 0,5 dl tyttebær

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene og kna deigen godt. Konsistensen skal være fast og fin.
  2. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. en halv time. Lag én stor bunn eller flere små når deigen er ferdig hevet.
  3. Sett ovnen på 250 grader. Bland crème fraîche, sennep og pepper. Bre det utover pizzabunnen.
  4. Dryss over ost. Del opp ribba i tynne skiver eller strimler og legg de på pizzaen, sammen med rødløk i båter og frisk grønnkål.
  5. Stek i ca. 10 min eller til bunnen og osten fått fin farge. Ha over tyttebær før servering, det gir en frisk og syrlig smak.