Vaniljekokte pærer med bringebær og limekrem

En frisk og god dessert.

Ingredienser

Vaniljekokte pærer

  • 4 pærer
  • vann
  • 2,5 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 sitron
  • 1 eske bringebær

Limekrem

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 ss melis
  • 1 lime

Slik gjør du

  1. For å lage limekremen bland sammen yoghurt og melis. Smak til med limesaft og limeskall. Men vær obs, bruk kun det ytterste skallet og ikke det hvite, ellers blir den besk.
  2. Skrell pærene, del de i båter, fjern kjerne.
  3. Kok opp vann, sukker, sitronsaft, sitronskall og vaniljestang i en kjele sammen med pærene, la det putre i 8-10 minutter. Dekk med plastfolie, la det hele kjølne i kjøleskapet.
  4. Legg opp på dype tallerkener, og server med friske bringebær og limekrem.