Currygryte

Prøv denne smakfulle vegetariske gryten.

Ingredienser

Currygryte

  • 1 stk Gul løk
  • 4 fedd Hvitløk
  • 3 ts Frisk ingefær
  • 4 toppede ts Red curry paste
  • 500 g Gulrøtter
  • 1 pk Hvite store bønner
  • 1 pk Kidneybønner
  • 200 g Aspargesbønner
  • 2 bokser Kokosmelk, lett (500ml)
  • 2 pk Hakkede tomater
  • 0,5 terning Grønnsaksbuljong
  • 2,5 dl Vann
  • Salt
  • Pepper
  • 3 dl Ris, Eldorado
  • 1 neve Frisk koriander

Slik gjør du

  1. Rens og finhakk løk, hvitløk og ingefær, og la det surre i olje i en kjele på svak varme til det blir mykt.
  2. Tilsett curry paste og la det stå 1 minutt til. Ha i hakkede tomater, kokosmelk og grønnsaksbuljong.
  3. Skjær gulrøttene i biter. Rens aspargesbønnene og del dem i to eller tre avhengig av hvor lange de er.
  4. Ha gulrøttene og aspargesbønnene i gryten, kok opp og la det småkoke i 5-10 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.
  5. Kok ris i etter anvisning på pakken. Server currygryten med ris. Topp med hakket koriander.