Rotgrønnsakfries med 3 digge dipper

Lag litt sunn snacks til kvelden.

Ingredienser

Rotgrønnsaksfries

  • 1 kg søtpotet
  • 1 kg potet, skallet kan beholdes
  • 1 kg kålrot
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • Topping etter ønske, feks: sort pepper, paprikapulver eller grana Padano

Sitron- og dilldipp

  • 1 bunt dill
  • 1 stk sitron
  • 2 fedd hvitløk, finrevet
  • 2 dl Drømmelett
  • 2 ss majones
  • 1 ts sennep
  • 1 ts honning
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper

Crème Fraìche og srirachadipp

  • 2 dl Crème Fraìche lett
  • 2 ss sriracha
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stk lime
  • 1 ts honning
  • salt og pepper

Korianderdipp

  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 dl koriander, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss honning
  • salt
  • pepper
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 220 grader.
  2. Fjern skallet på rotgrønnsakene og skjær dem i tynne staver. Vend dem i litt olivenolje og spre dem utover en stekeplate med bakepapir. Pass på at stavene ikke ligger over hverandre. Strø over salt og stek i ovnen i 30-40 minutter til de er sprø og fine. Dryss gjerne litt paprikapulver over søtpoteten og parmesan over kålroten.
  3. Finhakk dill og legg i en bolle. Riv skallet av sitronen i bollen og skvis ut saften. Ha i hvitløk, Drømmelett, majones, sennep, honning, salt og pepper. Bland godt med en stavmikser.
  4. Bland Crème Fraìche og sriracha. Ha i revet hvitløk, Skvis over saften av en lime, ha i honning og bland alt sammen. Smak til med salt og pepper.
  5. Bland yoghurt, koriander, hvitløk og honning i en bolle. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.