Quinoasalat med salt agurk og chévrekrem

Frisk og deilig quinoasalat. Kan serveres som en egen rett eller som tilbehør.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 5 dl quinoa, kokt
  • 70 g babyspinat
  • 1 potte sitronmelisse
  • 2 stk avokado
  • 1 stk agurk
  • 1 stk rødløk, finhakket
  • 1 stk sitron, saften

Chévre-krem

  • 3 ss olivenolje
  • 100 gr chévre
  • 1 boks hvite bønner
  • 1 salt
  • 1 pepper

Slik gjør du

  1. Kok quinoa etter anvisning på pakken. Skrell agurk og skjær i tynne skiver med en ostehøvel, legg i dørslag og strø 1/2 ts salt over. La det stå i 10 minutter, press ut vannet. Skyll dem dersom du synes de blir for salte.
  2. Ta avokadokjøtt ut med en skje. Ha quinoa i en stor bolle og bland i agurk og avokado. Hakk sitronmelisse og ha i sammen med rødløk og spinat. Press sitronsaft over.
  3. Chévre-Krem: Bland bønner med chévre til det blir jevnt og kremete. Blir det for tykt, har du i litt vann. Ha kremen i en skål og drypp 2-3 ss olivenolje på toppen, salte og pepre.