Byggrynsalat med grillet asparges og hvitløksyoghurt
En frisk og mettende byggrynsalat med grillet asparges og kremet hvitløksyoghurt. Perfekt som en lett lunsj, tilbehør eller en smakfull vegetarrett!
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
Byggrynsalat med grillet asparges og hvitløksyoghurt
- Kok byggrisen etter anvisning på pakken, spre den utover et fat og avkjøl den helt.
- Hold i endene på hver asparges, bøy forsiktig til de knekker og kast de trevlete endene. Grill eller damp dem til de så vidt har mørnet.
- Skjær avokadoen i terninger og reddikene i tynne skiver. Rens pistasjnøttene og grovhakk dem.
- Vend sammen byggris, ruccula, avokado, reddiker og nøtter, hell over sitronsaft, olje og en klype salt og vend salaten godt sammen. Sett til side.
- Rør en god klype salt inn i yoghurten. Rør inn finhakket hvitløk, finrevet sitronskall og smak til med en klype salt og pepper.
- Smør hvitløksyoghurten utover et serveringsfat og legg salaten oppå. Topp med asparges og basilikum og server.