Byggrynsalat med grillet asparges og hvitløksyoghurt

En frisk og mettende byggrynsalat med grillet asparges og kremet hvitløksyoghurt. Perfekt som en lett lunsj, tilbehør eller en smakfull vegetarrett!

40-60 min
Middels
Byggrynsalat med grillet asparges og hvitløksyoghurt

Slik gjør du

  1. Byggrynsalat med grillet asparges og hvitløksyoghurt

    1. 1
      Kok byggrisen etter anvisning på pakken, spre den utover et fat og avkjøl den helt.
    2. 2
      Hold i endene på hver asparges, bøy forsiktig til de knekker og kast de trevlete endene. Grill eller damp dem til de så vidt har mørnet.
    3. 3
      Skjær avokadoen i terninger og reddikene i tynne skiver. Rens pistasjnøttene og grovhakk dem.
    4. 4
      Vend sammen byggris, ruccula, avokado, reddiker og nøtter, hell over sitronsaft, olje og en klype salt og vend salaten godt sammen. Sett til side.
    5. 5
      Rør en god klype salt inn i yoghurten. Rør inn finhakket hvitløk, finrevet sitronskall og smak til med en klype salt og pepper.
    6. 6
      Smør hvitløksyoghurten utover et serveringsfat og legg salaten oppå. Topp med asparges og basilikum og server.

Lignende oppskrifter