Byggrynsalat med grillet asparges og hvitløksyoghurt

Denne salaten er super til spekematen.

Ingredienser

Byggrynsalat med grillet asparges og hvitløksyoghurt

  • 1 poser Boil-in-bag byggris
  • 1 bunt Asparges
  • 1 stk Avokado
  • 6-8 stk Reddiker
  • 1 dl Salte pistasjnøtter med skall
  • 1 pose Ruccula
  • 1 stk Sitron, saften
  • Ca. 3 ss Olivenolje
  • 1 neve Frisk basilikum

Hvitløksyoghurt

  • 3 dl Gresk yoghurt
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 stk Sitron, skallet

Slik gjør du

  1. Kok byggrisen etter anvisning på pakken, spre den utover et fat og avkjøl den helt.
  2. Hold i endene på hver asparges, bøy forsiktig til de knekker og kast de trevlete endene. Grill eller damp dem til de så vidt har mørnet.
  3. Skjær avokadoen i terninger og reddikene i tynne skiver. Rens pistasjnøttene og grovhakk dem.
  4. Vend sammen byggris, ruccula, avokado, reddiker og nøtter, hell over sitronsaft, olje og en klype salt og vend salaten godt sammen.
  5. Smør hvitløksyoghurten utover et serveringsfat og legg salaten oppå. Topp med asparges og basilikum og server.
  6. Rør en god klype salt inn i yoghurten. Rør inn finhakket hvitløk, finrevet sitronskall og smak til med en klype salt og pepper.