Brokkolisuppe med løk-krem og pannestekt brokkoli

Denne deilige suppen er en skikkelig vitamininnsprøytning. Den både smaker og gjør godt på vei inn i høstmørket.

Ingredienser

Brokkolisuppe

  • 1 stk brokkoli
  • 1 stk gul løk
  • 20 g Smør
  • 1 pose Babyspinat
  • 1 l Vann
  • 2 terninger Grønnsaksbuljong

Løk-krem

  • 1 stk liten gul løk
  • 2 dl tykk yoghurt

Pannestekt brokkoli

  • 1 stk brokkoli
  • 2 ss olje
  • 1 dl Solsikkekjerner
  • 0,5 stk rød chili, finhakket
  • 1 stk Lime, kun saften
  • Salt og pepper etter smak

Slik gjør du

  1. Del opp brokkoli og løk i mindre biter. Surr det i litt smør på høy varme i en gryte. Ha i spinat, vann og buljong, la det koke ca. 10 min. Kjør suppen glatt med stavmikser.
  2. Rasp en liten gul løk og bland med tykk yoghurt. Smak til med salt og pepper.
  3. Del opp den andre brokkolien i små buketter. Varm en panne med olje og stek den i noen minutter sammen med solsikkekjerner og chili. Ha i limesaft og smak til med salt og pepper. Hell pannestekt brokkoli over suppen og server med en dæsj løk-krem.