Grønn suppe med rødbetkrem og timian

Gir deg masse antioksidanter, k-vitamin, folat, c-vitamin, kalium, kostfiber, protein og kalsium.

Ingredienser

  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk Løk
  • 20 g Smør
  • 1 stk Brokkoli
  • 0,5 stk Purre
  • 1 l Vann
  • 2 terninger Grønnsaksbuljong
  • 1 pose babyspinat
  • Salt og pepper

Rødbetkrem

  • 2 dl kvarg
  • 0,5 blokk Fetaost
  • 1 dl Rødbeter
  • 1 neve frisk timian

Slik gjør du

  1. Grovhakk hvitløk og løk. Smelt smør i en stor kasserolle og ha i løken. Grovhakk purre og hele brokkolien. Ha det i kasse- rollen. la det surre under omrøring til det fa°r litt farge. Hell over vann og smuldre i buljong. la alt sma°koke i ca. 15 min. Ha sa° i spinat. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Server med rødbetkrem og finhakket timian.
  2. lag rødbetkremen mens suppen koker. Kvarg, fetaost og rødbeter kjøres glatt ved hjelp av en stavmikser.