Gulrotsuppe med ingefær

Server gjerne med sprøstekt bacon. Gir deg vitamin A, vitamin C og kostfiber.

Ingredienser

Gulrotsuppe

  • 500 g gulrøtter
  • 2 gule løk
  • 15 g frisk ingefær revet
  • 2 ss smør
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 3 appelsiner, saft av

Slik gjør du

  1. Grovhakk gulrot og løk. Fres dette sammen med ingefær, smør og olje i en stor kasserolle.
  2. Grønnsakene skal få litt farge. Hell over 1 liter grønnsaksbuljong og saften fra appelsinene. La alt sammen koke til gulrøttene er myke.
  3. Mos blandingen med stavmikser til den får en glatt konsistens.
  4. Kok opp igjen og smak til med salt og pepper. Server med en klatt kesam eller litt cottage cheese.
  5. 228 KCAL/PORSJ