Ingredienser
-
3
bokser
sjampinjong
bokser a 250 g
-
2
stk
Sjalottløk
-
4
fedd
Hvitløk
-
5
dl
Vann
-
2
dl
Melk
-
100
g
Chevre
-
Olivenolje og smør til steking
-
Pepper
-
1
klype
Havsalt grovt
-
2
ts
Sitronsaft
-
Olivenolje og smør til steking
Timiankrem til servering
-
1
dl
Kesam
-
1
Håndfull ruccolasalat, finhakket
-
1
ss
Timian, fersk hakket
-
Pepper
-
1
klype
Havsalt grovt
Slik gjør du
-
Skrell sjalottløker og skjær i tynne skiver. Skrell og knus hvitløkfedd med et knivblad. Skjær bort den ytterste kanten på osten. Fres halvparten av soppen i olje sammen med løk og to hvitløkfedd. Tilsett vann og melk og la soppen koke i 10-15 minutter. Kjør suppen glatt i en blender. Smuldre ost, bland den jevnt i suppen og hold den varm i en kasserolle. Vær forsiktig så den ikke koker opp igjen, om det skulle skje kan du bare blande på nytt. Smak til med litt pepper og eventuelt salt. Stek resten av soppen i olivenolje sammen med de to siste hvitløkfeddene. Smak til med sitron, litt pepper og ev. salt. Fordel stekt sopp i tallerkenene og topp suppen med timiankrem. Server med en gang.
-
Timiankrem
Bland sammen kesam med hakket timian og ruccolasalat, smak til med
sort pepper og en klype salt.
-
TIPS: Du kan bruke frisk sjampinjong, ca 2l.