Sjampinjongsuppe med chevre

En fyldig sjampinjongsuppe med chevre, toppet med stekt sopp og en frisk timiankrem. Perfekt som forrett eller en lun middag.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 3 bokser sjampinjong
  • 2 stk sjalottløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 5 dl vann
  • 2 dl melk
  • 100 g chevre
  • 1 klype havsalt grovt
  • 2 ts sitronsaft
  • olivenolje og smør til steking
  • pepper
  • olivenolje og smør til steking

Timiankrem til servering

  • 1 dl kesam
  • 1 ss timian, fersk hakket
  • 1 klype havsalt grovt
  • 1 håndfull ruccolasalat, finhakket
  • pepper

Slik gjør du

  1. Skrell sjalottløk og skjær den i tynne skiver. Skrell hvitløksfeddene og knus dem lett med knivbladet. Skjær bort den ytterste kanten på chevren.
  2. Fres halvparten av soppen i olje sammen med løk og to hvitløkfedd. Tilsett vann og melk, og la det småkoke i 10–15 minutter. Kjør suppen glatt i en blender. Smuldre inn chevre og rør til den er jevnt fordelt. Hold suppen varm, men pass på at den ikke koker.
  3. Stek resten av soppen i olivenolje med de to siste hvitløkfeddene. Smak til med sitronsaft, pepper og eventuelt salt.
  4. Timiankrem: Bland kesam med hakket timian og ruccola. Smak til med sort pepper og en klype salt.
  5. Fordel stekt sopp i tallerkener, hell over suppen og topp med timiankrem.