-
Skrell alle grønnsaker og kutt de fint i lik størrelse.
-
Varm en vid panne eller kjele og ha i rekeskall. La de brunes litt før du har i grønnsakene. Ha pepper i, før du har på tomatpure.
-
La tomatpureen stekes godt ut før du har over eplejuice. Kok opp eplejuicen og reduser i noen minutter. Ha så på vann eller kraft og buljongterning, og la putre rolig. Er det kommet et skum på toppen av suppa, så fjern gjerne dette med en skje (det kan gjøres suppa litt besk). Skjær opp appelsinen og ha oppi sammen med delte tomater.
-
Kok så suppa i ca 15 minutter før fløten tilsettes. Kok videre i 15 minutter og sil suppa så du får ut rekeskall.
Smak til med salt, sitron, olivenolje og litt smør helt mot slutten.
-
Ved servering, skjær fennikel og reddik tynt på mandolin eller med en skarp kniv.
-
Kutt fisken i terninger og dryss litt salt over.
-
Varm litt av suppen i en liten kjele og varm opp fisken forsiktig, den skal ha en liten rå kjerne når den går i tallerken.
-
Legg fisken i tallerken med grønnsakene, reker og evt blåskjell og hell varm suppe over. Avslutt med litt dill.