Grønnkålsuppe

Grønnkålsuppe med curry og søtpotet løfter suppemiddagen til nye høyder.

Ingredienser

Grønnkålsuppe med curry og søtpotet

  • 1 stk gul løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1x4 cm ingefær
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 dl peanøttsmør
  • 2 ss red curry paste
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ss honning
  • 2 ts cumin
  • 1 terning hønse- eller grønsaksbuljong
  • 3,5 dl vann
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 stk søtpotet
  • 1 pk kikerter
  • 1 pk grønnkål (ev. spinat)
  • 2 stk lime
  • Salt
  • Ris eller naanbrød til servering

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk. Skrell ingefæren med en skje og finhakk den.
  2. Varm opp oljen over middels varme i en stor kjele. Legg i løken og stek den myk, men uten at den får farge. Tilsett hvitløk, ingefær og stek blandingen i 1 minutt.
  3. Hell i peanøttsmør, red curry paste, gurkemeie, cumin, buljong rørt ut i kokende vann, kokosmelk og honning. Gi blandingen et oppkok.
  4. Skrell søtpoteten og skjær den i små terninger. Legg terningene i suppen og la den småkoke til bitene er møre.
  5. Skyll og tilsett kikertene og grønnkålen. Etter 2-3 minutter smaker du til med limesaft og salt.
  6. Server sammen med ris eller naanbrød.