Grønnkålsuppe

Grønnkålsuppe med curry og søtpotet løfter suppemiddagen til nye høyder.

Ingredienser

Grønnkålsuppe med curry og søtpotet

  • 1 stk Gul løk
  • 4 fedd Hvitløk
  • 1x4 cm Ingefær
  • 2 ss Nøytral olje
  • 1 dl Peanøttsmør
  • 2 ss Red curry paste
  • 2 ts Cumin
  • 1 terning Hønse- eller grønsaksbuljong
  • 3,5 dl Vann
  • 4 dl Kokosmelk
  • 1 stk Søtpotet
  • 1 pk Kikerter
  • 1 pk Grønnkål (ev. spinat)
  • 2 stk Lime
  • Salt
  • Ris eller naanbrød til servering

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk. Skrell ingefæren med en skje og finhakk den.
  2. Varm opp oljen over middels varme i en stor kjele. Legg i løken og stek den myk, men uten at den får farge. Tilsett hvitløk, ingefær og stek blandingen i 1 minutt.
  3. Hell i peanøttsmør, red curry paste, gurkemeie, cumin, buljong rørt ut i kokende vann, kokosmelk og honning. Gi blandingen et oppkok.
  4. Skrell søtpoteten og skjær den i små terninger. Legg terningene i suppen og la den småkoke til bitene er møre.
  5. Skyll og tilsett kikertene og grønnkålen. Etter 2-3 minutter smaker du til med limesaft og salt.
  6. Server sammen med ris eller naanbrød.